Vyšla druhá alfa verze Mageia 3

S desetidenním zpožděním vyšla před malou chvílí druhá alfa verze Mageia 3. K dispozici na testování je celá škála připravených obrazů ISO. Kromě klasické 32-bit a 64-bit verze je zde k dispozici i dual arch CD. Pro testování z live CD je k dispozici verze s GNOME a KDE (na CD pouze angličtina a 32-bit, na DVD i další jazyky a podpora i pro 64-bit).

Ze softwarového vybavení v tomto vydání nalezneme jádro 3.5.5, systemd 193, GRUB (GRUB2 je pouze k testování, možná již v třetí alfa verzi bude ve výchozím nastavení) a live CD používají OverlayFS. Dále zde máme KDE 4.9.1, Qt 4.8.3, Gnome 3.6, LibreOffice 3.6 a mnoho dalšího. Kompletní seznam je součástí oznámení o vydání.

Na začátku listopadu by nás měla čekat ještě jedna alfa verze a do Vánoc by měla spatřit světlo světa i první beta verze. Když vše půjde hladce, tak finální verze by měla vyjít koncem března 2013.

2 komentáře u „Vyšla druhá alfa verze Mageia 3

  1. Ahoj, léta jsem používal Mandrake -> Mandriva Linux, pak jsem různě přecházel od Gentoo k Mintu a Ubuntu a nakonec skončil s Kubuntu. Před několika dny jsem si nainstaloval Mageiu a jsem hodně překvapený, jak krásně to frčí. Asi u ní zůstanu a pokud ne, držím jí palce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..