Poslední beta verze Mageia 7 je tu

Byla vydána Mageia 7 beta 3 k testům komunitou. Jedná se o poslední beta verzi před vydáním finální verze. Věříme, že staví na kvalitě předchozích dvou beta verzích. Dalším vydáním by již měla být RC verze. Prozatím je v plánu pouze jedna.

Je ještě spousta věcí k dokončení a spousta testů před vydáním finální verze aby byla sedmá verze ještě lepší. U této betaverze došlo k velké aktualizaci Qt a Plasmy, stejně jako dalších klíčových komponent. Nová grafická podoba, o které jsme psali dříve, je téměř připravena k nasazení.

ISO obrazy můžete stahovat z oficiálních stránek distribuce.

Zde je seznam verzí vybraného software a knihoven, které tato betaverze přinesla:

  • kernel 5.0.7
  • rpm 4.14.2
  • Plasma 5.15.4
  • GNOME 3.32
  • Xfce 4.13
  • Firefox 66
  • Chromium 73
  • LibreOffice 6.2.2

Více detailů, co nás čeká ve finální verzi, se můžete dočíst v poznámkách o vydání.

Dalším krokem bude zmrazení verze, kde již není dovoleno zasílat nové verze balíčků bez závažných důvodů. Je naplánováno na 23. dubna. Jakmile zmražení nastane, začne se sestavovat kandidát na vydání (RC), který je naplánována kolem 6. až 12. května. Následně přijde zmražení vydání, kde již není povolena aktualizace balíčků s výjimkou oprav chyb, na kterých závisí vydání finální verze Mageia 7. K zmražení dojde zhruba týden po vydání RC verze. Finální vydání je plánováno na konec května. Záleží však jak hladce půjde oprava chyb k získání požadované kvality ISO souborů.

Věříme, že vám toto vydání funguje dobře. Pokud by však byl nějaký problém, neváhejte hlásit chyby do bugzilly. Pokud byste chtěli pomoci s testováním ISO, nebo dalších částí distrubuce, neváhejte se zapojit.

Velké díky opět patří těm, kteří přispěli k vydání. Stejně tak těm, kteří pomohli s testování a poskytli zpětnou vazbu která je pro vývoj velmi důležitá.

5 komentářů u „Poslední beta verze Mageia 7 je tu

  1. nanestastie, neda sa spustit so zapnutym Secure Boot v UEFI (Acer notebook). Viem, ze treba vypnut Secure Boot v pripade Mageia, ale ine distribucie si uz s tymto vedia poradit…

  2. Používám Mandrivu a následně Mageiu od roku 2008 a grafické téma bylo vždy první co jsem měnil, teď naopak jsem stávající téma vyměnil za default Mageia 7. Skvělá práce i po téhle stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..