Vyšla třetí beta verze Mageia 3

Mageia upravila plán vydání a posunula termíny. Ale i tak třetí beta verze Mageia 3 vyšla s pěti denním zpožděním. To samozřejmě nevadí, protože důvodem je tlak na kvalitu a to se počítá.

Zatím jsou k dispozici pouze obrazy LiveCD/DVD, klasická instalační média budou připraveny později. Vývojáři žádají o stahování a testování. Poslední beta verze je naplánovaná na konec března. V případě dotazů či problémů neváhejte použít IRC na serveru Freenode (kanály #mageia-qa nebo #mageia-dev).

Toto vydání přináší jádro 3.8, systemd 195, LiveCD/DVD používají OverlayFS, Pert 5.16.2 a Ruby 1.9.3. GRUB je stále nastaven jako výchozí. Integraci GRUB2 lze však snadno přidat.

Z prostředí je na výběr mezi KDE 4.10, GNOME 3.6.3, LXDE, XFCE 4.10 a RazorQt 0.5.1. Kancelářský balík zastupuje LibreOffice 4. Pro hráče je v repositářích připraven Steam.

K dispozici je i nástroj pro přechod z Mageia 2, ale je stále ve fázi testování. Kompletní seznam novinek a změn lze nalézt v chnagelogu.

5 komentářů u „Vyšla třetí beta verze Mageia 3

  1. Asi nejhorší system co jsem měl, od povýšení distribuce nejelo XBMC, po snad půl měsíci vyvojaři opravili ale dobře fungovat začlo o další půlměsíc, aktualizace snad každý den, do ted systém neumí ani smazat či nahrát jakékoli soubory na mou MP4( od povýšeni distribuce ) musím nahrávat na starem PC se systémem Win XP protože nemam čas přejít na jiný systém, dále z ničeho nic mi vypinala obrazovka při videu co 10min, když jsem zajel na napájeni monitoru bylo to nastavene že se vypnout monitor nemá, zadal jsem že se má vypnout a naspátek a byl klid ale nechápu co tak s těma aktualizacema dělají, před pár dny mi na hodinach ukazovalo o hodinu méně, po ránu jsem myslel že se měnil čas a zase prd. Tento systém nikomu nedoporučuji a vyvojáři stydte se, určitě jak budu mít čas, přejdu raději na mint či ubuntu

    1. Nejak nechápem.
      Za prvé – používaš vývojovú verziu? Inštaloval si tretiu Betu Magei 3, keď je už vydaná ostrá verzia Magei 4? Alebo prečo píšeš sem?
      Za druhé – ak máš nejaký problém, prečo nepíšeš na fórum? A vôbec, pozeral si sa tam?
      A ešte sa zíde preštudovať toto:
      http://wiki.mageia.cz/wiki:jak_se_ptat_na_foru
      Ináč neočakávaj, že Ti niekto pomôže, aj keby ako chcel. Ale tón, akým píšeš a popísanie problémov vôbec nemotivuje kohokoľvek, aby Ti pomohol.
      Myslím, že hanbiť by sa tu mal niekto iný – nie vývojári. Skôr Ty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..