Poslední beta verze distribuce Mageia 3 je na světě

Vývojáři distribuce Mageia oznámili vydání čtvrté, a poslední, beta verze Mageia 3. Došlo pouze k třídennímu posunu oproti plánu a protože do finálního vydání je již v plánu pouze jeden release candidate, tak se datum 3. května 2013 zdá být reálným.

Toto vydání přináší RPM 4.11, jádro 3.8.5, systemd 195, KDE 4.10.1, Qt 4.8.4, QtCreator 2.6.1, Gnome 3.6.3, XFCE 4.10, výchozí je stále GRUB (GRUB2 je součástí instalátoru, takže lze vyzkoušet), Live CD používají OverlayFS, Perl 5.16.3, Ruby 1.9.3 a mnoho dalšího.

Pro hraní her je připraven v repositářích Steam a jako kancelářský balík zde nalezneme LibreOffice 4. Obrazy ISO jsou připraveny ke stažení a testování. Tato verze není určena k dennímu použití, byť je již velice stabilní.

13 komentářů u „Poslední beta verze distribuce Mageia 3 je na světě

      1. Asi si nerozumíme. Tato část textu „Vývojáři distribuce Mageia oznámili vydání čtvrté, a poslední, beta verze Mageia 3.“ se zde jako zprávička měla objevit 31 března. A tato část textu „do finálního vydání je již v plánu pouze jeden release candidate“ je nyní aktuální. Vím že tu řeším češtinu a skladbu věty, ale vzhledem k vydaní RC verze v techto dnech mi přišla zmínka o poslední betě tak trochu zvláštní.

          1. Jak nikdo nic nenapsal? Tady http:// blog.mageia. org/en/2013/04/21/we-are-nearly-there-mageia-3-rc-is-out/ se píše o tom že vyšla RC verze, taktéž ji právě stahuji z této stránky http:// http://www.mageia. org/en/3/ a http:// mageia.mirror.dkm. cz/pub/mageia/iso/cauldron/Mageia-3-RC-x86_64-DVD/Mageia-3-RC-x86_64-DVD. iso a gůgl translátor to tak překládá — Jsme skoro tam! Mageia 3 RC je venku
            Publikováno dne 21.dubna 2013 od ennael

            Jsme nyní 2 týdnů od skončení zájezdu! (Alespoň doufáme, že budeme mít žádné zpoždění). Mageia 3 RC verze je nyní k dispozici pro velmi posledních testů. Potřebujeme vaši zpětnou vazbu, více než kdy jindy.

            Mageia týmy se snažíme opravit poslední nepříjemné chyby, co nazýváme uvolnění kritické chyby. Jak se kvalifikovat pro uvolnění kritický? Všechny chyby, které nemohou být stanoveny prostřednictvím aktualizací, především v ISO obrazy instalátoru, jádro, některé z hlavních hnacích …

            Pro více informací o této verzi:

            Mageia 3 RC poznámky k verzi a errata
            Vývoj plán
            Mageia 3 funkce
            Stáhnout

            Co se týče beta 4, živá isos stále probíhají a měly by být zveřejněny v nejbližších dnech. — na konci se akorát zmiňují o brzkém vydání Live CD Beta4. Nebo si snad gůgl či někdo jiný ze mě dělá srandu a stále mě uvádí v omyl? 🙁
            Dovětek. V odkazech jsou mezery z důvodu čekací lhůty na schválení při více odkazech, tak doufám že redakční systém tohle pobere a komentář se objeví hned.

          2. OK, TADY na Mageia.cz nikdo zatim nic nenapsal. Proc proboha furt hledas nejake chyby? Komentovat 3 tydny stary prispevek, ze neni aktualni. Kdyz ti ukazu, ze jen neumis precist datum, tak preklopis vyznam nekam uplne jinam. Jestli chces, napis mi a muzes psat novinky sam.

      1. Ano, fungují, protože byl schválen, ale ještě než byl schválen napsal jse zde nový kommentář tenhle — Sakra už zas, než se mi schválí původní komentář, tak snad zdejší redakční systém zbaští tohle.
        „Máte chybu v popisu, teďkaj vyšla RC verze, neboť Beta 4 vyšla na konci března. Pro srovnání, odkazujete sem hátétépé://blog.mageia.org/en/2013/03/31/mageia-3-beta-4-is-waiting-for-your-tests/, ale aktuálně platí tady hátétépé://blog.mageia.org/en/2013/04/21/we-are-nearly-there-mageia-3-rc-is-out/.“ — který mi zbyl nejspíš zamítnut z důvodu duplicity.

        1. “ který mi zbyl nejspíš zamítnut z důvodu duplicity.“
          Spravne.
          Jen jako note: WordPress zadrzuje komentare, ktere obsahuji 2 a vice odkazu. Kdyz das jen jeden (nebo zadny), postnou se. Je to kvuli spamu. Bohuzel, jako vzdy, je schvalovani v rukou lidi a nesedime u toho 24/7…

          1. O zadržování komentářů, to vím, už jsem dříve zde na to narazil a chápu Vás, jde mi o to jak napsat odkazy aniž by je systém aktivoval, asi do nich bude muset vkládat mezery a podobně.

  1. Přijměte prosím mou omluvu za to, že jsem slepej. Před chvílí sem nahodil druhé pc, kouknu sem na stránku a vidím že je skutečně napsána druhého dubna. Tak znova se dívám na prvni pc a vidím že mě ukazuje dvacátéhoprvního dubna. Jak to? Dívám se velice pozorně na LCD a v místech nad tečkou za dvojkou (2.) se mi objevilo několik vadných pixelů, takže to vypadá jako nedokonalá jednička. A jak mám v hlavě automatický filtr na nedokonalé věci v textu, kde se mi automaticky doplňují háčky a čárky, tak sem tu viděl prostě špatné datum a proto sem nechápal proč je zde pod současným datumem starší zpráva. Má mysl mě oklamala.

    Peťoši Šafaříku , omlouvám Vám za svou chybu a nezlobte se prosím na mne pro mou nedokonalost. Děkuji.

    1. 🙂 Nic se nestalo. Fakt se tu snazime to drzet up-to-date a v posledni dobe se tu objevilo spousta rejpalu, co jen vidi, jak to vsechno delame spatne. Mel jsem za to, ze jste jen jeden z nich 🙂
      V pripade, ze byste mel chut, klidne se muzeme domluvit a muzete sem hodit cas od casu nejakou novinku. Bohuzel s novou praci toho mam tolik, ze na psani cas uz vubec nemam.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..