Mageia 4.1 vydána

Rémi Verschelde (Akien) oznámil vydání nové verze Mageia 4.1!

Jedná se o údržbové vydání pro Mageiu 4, které obsahuje všechny bezpečnostní a opravné aktualizace, které byly vydány po vydání v únoru do počátku června 2014. Zejména Mageia 4 ISO obrazy byly ovlivněny chybou (viz. také: http://wiki.mageia.cz/:4:errata#instalator_v_dvd), která bránila instalaci systému z DVD na některém starším hardwaru (viz. fórum). Mezi aktualizovanými balíčky najdete kernel 3.12.21, různé ovladače pro váš hardware a aktualizovaný software jako je LibreOffice a Firefox. Další významnou aktualizací je oprava chyby “Heartbleed” v OpenSSL.

Pokud již používáte aktualizovanou Mageiu 4, není nic potřeba. Doporučuje se pro nové instalace a nebo pro upgrade z Mageii 3.

Webová stránka pro stažení (také naše wiki) byla aktualizována, takže pokud jste váhali s upgradem na Mageiu 4, teď je ten správný čas!

Tato údržbová verze vznikla díky zvlášť vyhrazené práci QA týmu. Museli vyzkoušet tyto nové ISO obrazy na různém hardwaru a zároveň testovat a ověřovat pravidelné aktualizace pro Mageia 3 a 4. Byl to náročný úkol o to víc, jelikož QA tým má nedostatek personálu.

Jak již víte, Mageia je na 100% vytvořena jeho komunitou a to znamená, že jste také částí těch, kteří se mohou do vývoje Mageii zapojit. Takže neváhejte kontaktovat QA tým, pokud by jste rádi přiložili ruku k dílu. Pro každého je rozdělena práce, od testování opravných a bezpečnostních balíčků až po blížící se Mageia 5 Alpha1!

Pokud QA není podle vašeho vkusu, můžete namísto toho vyzkoušet jeden z dalších týmů. Když o tom mluvíme, ostatní Mageia přispěvatelé nebyli nečinní, zatímco QA tým připravoval tyto nové ISO obrazy. Na Mageii 5 se již pracuje, první alfa verze vyjde již v červenci! Do teď jsme o tom moc nehovořili, ale brzy dostanete všechny informace, po kterých toužíte.

Prohlídka Mageii 4.1 v prostředí GNOME [en]: LinuxScreenshots.org

EDIT: + wiki, 28.6.2014

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..