Mageia byla na SCaLE 14x

Mageia se poprvé zúčastnila na SCaLE 14x ve slunné Kalifornii s jedním z našich lídrů QA týmu a obsazeným stánkem.

Bill Kenney, známý pod přezdívkou „wilcal“, odvedl na SCaLE 14x úžasnou práci. Zde je výňatek z jeho zprávy o události.

Stánek Mageia byl umístěn přímo ve středu kongresového centra Pasedana od 22. do 24.ledna 2016. V pátek byla nejvyšší návštěvnost, sobota byla klidná, ale přesto se spousta rodin přišla podívat na výstavu, což je vždy příjemné vidět.

Náš stánek byl hned vedle příznivců distribuce SUSE, takže to byla skvělá ukázka komunity a spolupráce mezi projekty Linuxu.

scale2016_01

Měli jsme také za sousedy z Hawlet Packard Enterprice; téměř nepřetržitě ukazovali kouzla a triky, které vzbuzovali velký zájem před stánkem Mageia. Rozhodl jsem se neodstranit nějaké „kořisti“ a to bylo správné rozhodnutí, jelikož bych potřeboval tisíce předmětů. Také jsem raději umístil informační tabule (v angličtině a francouzštině), než rozdávat kousky papíru. Opět správná cesta, jelikož většina zájemců si dělala fotky v případě zájmu o kopii literatury.

Hlavním tahem bylo představit vlajkovou loď Mageie, sdílet její historii, mluvit o současnosti a budoucnosti. Byla to ta pravá zpráva. Zúčastnila se spousta lidí, kteří již znají Mandrake → Mandriva → Mageia a většinou se mluvilo o starých dobrých časech s Mandrake. Mnozí uvedli, že to bylo jejich první distro.

Untitled

Pořadatelé na SCaLE 14x ocenili účast Mageie a jsou vstřícní k dalšímu návratu v příštím roce.

Zde je fotka stánku Mageia společně s Billem:

scale2016_08

Zde je 8mi minutové video exhibice, které Bill zaznamenal. Většina záběrů je před zahájením. Chvílemi bylo dějiště zaplněno linuxovými mágy. Užijte si ukázku:

Publikováno na blogu Mageia.org

2 komentáře u „Mageia byla na SCaLE 14x

  1. Myslím že toto je distribuce vhodná i pro začátečníky protože jako laik jsem zkoušel Ubuntu(prý pro začátečníky nejvhodnější),Kubuntu,Os,Mint ale teprve v Mageie – nevím zda správně sklońuji jsem rozchodil veškerý hardware.
    Moc dobrá distribuce – uvidím dále

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..