Květnové ohlédnutí

Je to již delší doba, co jsme vás neinformovali, co se děje. Je tedy na čase vás se vším seznámit.

Organizace

Mnoho týmů, zejména týmy dev a QA, nyní pracuje na plánu pro nadcházející vydání Mageia 8. Ten byl nyní zveřejněn. Zdá se, že letošní léto bude o testování naší nové verze!

Již se můžete účastnit testování a zkontrolovat, zda všechny naše nástroje Drak fungují správně, a pomoci týmu QA. Následující měsíce by nám měly umožnit nahlásit nové chyby nebo aktualizovat stávající hlášení v naší Bugzille. Pokud umíte dobře s Perlem, oceníme Vaši pomoc při opravě chyb v nástrojích Drak.

Infrastruktura

Planet Mageia“, která sdružuje články blogu od aktivních uživatelů, byla aktualizována a je opět v provozu. Aktualizovali jsme také seznam blogů, které se objevují na planetě Mageia. Prosím, dejte nám vědět, pokud jste vlastníkem blogu o Mageii, který lze přidat! Aktualizována byla také naše hlavní verze blogů.

Co se vaří v kotli – Cauldronu?

Můžete vyzkoušet novou verzi LXQt 0.15. Nové verze toho prostředí nevychází tak často a tak by se mohlo jednat o zajímavou aktualizaci. Jaké jsou vaše první dojmy?

Také máme spoustu menších aktualizací. Plasma 5.18 LTS spolu s aplikacemi KDE 20.04, Gnome 3.36, Cinnamon 4.6. Nalézt zde můžete také jádro 5.6.

Aktualizace Mageia 7

LibreOffice, který je nyní součástí Mageia 7 byl označen jako EOL. Proto byla vytvořena nejnovější verze LibreOffice 6.4.4, která je v současné době důkladně testována.

1 komentář u „Květnové ohlédnutí

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..