Nejste dost dobří na to, abyste přispěli?

Tento příspěvek je určen především těm z nás, kteří by mohli uvolnit nějaký čas a přispět, ale zdržují se toho, protože si myslí, že nejsou dost dobří.
Poslední část je určena bývalým a současným uchazečům o praxi v oboru balení, kteří přece jen nabyli dojmu, že si myslíme, že nejsou dost dobří.

Změňte svůj pohled

Je tento příspěvek o tom, že každý je dost dobrý?

Ne. Jen o tom, že nemusíte být dost dobří. Nikdo z nás takový není, všichni máme mezery ve znalostech, všichni máme chybějící talenty. Přesto je tu Mageia stále, už více než deset let. Proč? Protože spojením našich velmi rozdílných schopností a talentů a spojením našeho volného času se Mageia stala dobrou jako celek.

Ale pokud je Mageia dobrá, pak není třeba nových přispěvatelů. Nikdy neměňte vítězný tým!

Tento tým se neustále mění, aniž bychom se o to zasazovali:
Především nemáme věčný život. Několik skvělých přispěvatelů nadobro opustilo tento svět. Jako například v loňském roce Marek Laane. Byl velmi užitečným členem týmu internacionalizace a lokalizace a pomáhal i týmu dokumentace.
Za druhé, přispěvatelé mohou přestat mít čas. To může být způsobeno prací, rodinou, zdravím, studiem a dalšími okolnostmi. To se prostě stává často.
Za třetí, úkoly přispěvatele se mohou změnit. Například když někdo vidí, že je v našem projektu potřebnější jinde.

Kromě toho všeho platí, že mnoho rukou dělá lehkou práci 🙂

Ale ať už za Mageiou stojí jakákoli společnost, může si najmout další lidi, proč bych měl pomáhat, aniž bych za to dostal zaplaceno?

Za Mageiou nestojí žádná společnost. Mageia je komunita dobrovolníků, kteří vytvářejí linuxovou distribuci. Neexistuje žádné rozdělení na členy komunity, kteří Mageiu vytvářejí, a na ty, kteří ji používají, všichni jsme Mageiané a očekává se od nás, že přispějeme, pokud, jak a kdy můžeme. Pomáhat je však velmi obohacující. Mageia je fascinující projekt, na kterém se podílejí lidé z celého světa. Přispěvatelé se obvykle díky přispívání hodně naučí a poznají mnoho příjemných lidí.

Takže ti, kteří nepřispívají, si nemohou nainstalovat a používat Mageiu?

Ne, každý ji může používat. Pokud ji používáte, ale nejste schopni přispívat, pak jste stále jedním z nás, stále jste Mageiánem a členem naší komunity. Kromě toho jste už možná začali přispívat, aniž byste si toho byli vědomi, například tím, že jste ostatním ukázali a řekli, že Mageiu používáte.

Ale já nejsem Francouz a dokonce ani Evropan

I když Mageia žije ve Francii, jste vítáni bez ohledu na to, kde žijete nebo jaké jste národnosti. Nepotřebujeme vidět váš pas. Pokud chcete, můžete přispívat inkognito nebo si zvolit jméno z jiné země, než je ta vaše. Potřebujeme pouze vědět, kdo skutečně jste, pokud se stanete členem naší rady.

V Mageii jsem úplný nováček a o Linuxu nevím nic

Máte velmi zvláštní, velmi potřebnou dovednost: při čtení naší dokumentace si přečtete, co se v ní skutečně píše. Všimnete si věcí, které jsou nejasné nebo nefungují tak, jak je popsáno. Zaregistrujte se v Mageii a podejte hlášení o chybě každého takového problému nebo se staňte členem dokumentačního týmu.
Zkušení Mageiáni si často nejsou schopni všimnout chyb nebo mezer v naší dokumentaci, protože ji nečteme, jako by pro nás byla úplně nová.

Já o svých schopnostech nepochybuji, ale vy zřejmě ano. Dobrovolně jsem se přihlásil na pozici baliče, ale nikdo mi nenabídl, že by mě vedl.

Ano, to se stává příliš často. Mnoho našich potenciálních mentorů je přetížených. Obecně: mnoho přispěvatelů vidí méně než polovinu mailů a jiných zpráv, které by chtěli vidět, natož aby si našli čas na jejich přečtení. Takže je to pravděpodobně problém ve více týmech.

Bylo by skvělé, kdybyste vytrvali. Například si přečíst dokumentaci o balení a pak najít v Bugzille chybu, kterou byste mohli opravit. Připojte k ní svou navrhovanou opravu a napište dev ml mail s „[Mentoring]“ na začátku předmětu, ve kterém informujete o své opravě této chyby a žádáte, aby ji někdo zkontroloval.

Další možností je nejprve přispět různými způsoby. Například Atelier Team by nyní opravdu potřeboval více přispěvatelů. Tam byste se necítili sami: jeho nová vedoucí joselp by se velmi ráda stala také balíčkářkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..