Konec podpory Mageia 8

Mageia se dostala na bajtový počet vydání, když v roce 2021 vyšla Mageia 8. Mageia 8 byla velmi úspěšným vydáním, které obdrželo 21646 aktualizovaných balíčků a tisíce bezpečnostních oprav, čímž se díky práci týmů balíčkování, zabezpečení a kontroly kvality udržuje v aktuálním stavu a bezpečí. Nyní je však čas tuto kapitolu uzavřít a zaměřit se na distribuci Mageia 9 a podporu nejnovějšího softwaru v ekosystému open source i podporu hardwaru poskytovanou novějšími jádry a dalšími klíčovými softwarovými balíčky, které poskytuje. Doufáme, že tak uživatelé získají vynikající zážitek s moderním open-source systémem. Úplné informace o funkcích systému Mageia 9 naleznete v poznámkách k vydání.

Podpora starších verzí trvá 3 měsíce po vydání nejnovější verze. Chtěli bychom proto požádat uživatele Mageia 8, aby přešli na distribuci Mageia 9, protože podpora Mageie 8 končí s několika posledními aktualizacemi, které se nyní ověřují.

K dispozici je několik způsobů aktualizace, mezi které patří:

  • Aktualizace prostřednictvím aktualizačního appletu v systémové liště
  • Aktualizace z příkazové řádky zmíněného v poznámkách k vydání

Z klasického instalačního média je také možné provést upgrade nebo čistou instalaci, zatímco živé médium lze použít k testování Mageia 9 nebo k čisté instalaci. Tato možnost může být užitečná pro uživatele s omezenou šířkou pásma internetu nebo při provádění aktualizací více instalací.

Upozorňujeme, že při čisté instalaci budou všechna data, která nejsou uložena na samostatném oddílu /home, vymazána. Zkontrolujte a ujistěte se, že máte k dispozici příslušné zálohy.

Pokud máte nějaké dotazy nebo potřebujete pomoci s aktualizacemi, pomoc najdete na našem fóru, nebo na wiki.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..