Jste připraveni hrát? Mageia pro hráče a tvůrce!

S hrdostí oznamujeme, že po velkém úsilí našich týmů a zejména týmu vývojářů nabízí distribuce Mageia vylepšený zážitek pro hráče, tvůrce digitálního obsahu, střih videa a veškerá multimédia.

Učinili jsme krok vpřed tím, že nabízíme způsob, jak snadno stáhnout a nainstalovat dva balíčky pro grafické karty AMD, které nabízejí některé pokročilé funkce, jako je aktivace opencl pro zvýšení výkonu v procesech, jako je vykreslování v Blenderu a dalších 3D nástrojích, jako jsou nástroje CAD a PCB, a moduly pro zpracování v Darktable, hrách Steam, Gimpu, Libreoffice a dalších aplikacích, které tyto pokročilé funkce vyžadují.

V distribuci Mageia najdete také dobrý katalog aplikací pro tvorbu obsahu a mnoho dalších. Pro hraní nejnovějších her i nativních linuxových her přímo v našich repozitářích.

Kromě toho, že Mageia přidala snadný způsob, jak používat opencl s těmito dvěma balíčky pro grafiku AMD, má jeden z nejlepších nástrojů ve světě GNU/Linuxu pro počítače s hybridní grafikou NVIDA-INTEL. Mageia-prime umožňuje snadno přepínat mezi grafickými kartami na stejném počítači pomocí jednoduchého rozhraní na jedno kliknutí Mageia-prime.

Měli byste zvážit:

Pro instalaci máte dvě možnosti:

  • V okně MCC -> „Instalovat a odebrat software“ musíte změnit oba filtry vlevo na „Vše“ a poté vyhledat balíček „amdgpupro-opencl-pal“ nebo „amdgpupro-opencl-orca“ a nainstalovat jej.
  • Příkazem v terminálu jako “root”: urpmi amdgpupro-opencl-pal nebo urpmi amdgpupro-opencl-orca.

S ohledem na všechny uživatele, kteří v těchto oblastech pracují nebo chtějí mít s distribucí Mageia dobrý herní zážitek, nabízíme touto cestou plnou podporu dvou hlavních možností pro grafický výkonu.

Doufáme, že to přispěje ke zlepšení uživatelského zážitku s naším skvělým open source operačním systémem!

1 komentář u „Jste připraveni hrát? Mageia pro hráče a tvůrce!

  1. K dokonalému hernímu zážitku bych ocenil i nějaký nástroj na monitorování a úpravy parametrů grafické karty, bohužel na Win je Msi Afterburner a pod. jak pro Nvidii i pro AMD, ale na Linuxu všeobecně skoro nic. Nedávno se objevil projekt TuxClocker https://github.com/Lurkki14/tuxclocker a podle popisu vypadá že by mohl být alternativou k Windows nastavovátkům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..